KurserÄntligen är det dags igen! Passa på att göra något kul tillsammans med din hund!Kvällskurs  VÅGA MÖTAS (Tisdagar 18.00- 20.00) 


Att möta andra hundar, cyklister eller joggare kan vara en pers som hundägare. Ofta hamnar man i en ond cirkel där man spänner sig, vilket gör hunden om möjligt ännu mer upprörd och där hunden börjar reagera tidigare och tidigare. I sin frustration väljer man ofta att ta till korrigeringar i form av koppelryck, "nej" eller att man helt enkelt tar tag i hunden.

Får man det att fungera så kan man få hunden att inte agera utan hålla sig tyst och stilla, däremot består känslan i hunden och kan t.o.m. öka. Vi har lagt locket på men det kokar där under.Om hunden i en situation är belastad av annat så är risken dessutom stor att hunden kommer agera trots "tummen i ögat".

Ett annat sätt att hantera problem vid hundmöten är att ändra hundens associationen till stimulit och på så sätt "skruva ned plattan". Under fyra kvällar kommer vi att gå igenom (teoretiskt och praktiskt) motbetingning, gravitation och kriteriesättning.

Första träffen har vi på kursgården, andra gångerna kommer vi vara "ute i riktiga livet" . Räkna med att första gången kommer hålla på fram mot kl 21.

Det krävs att ni tränar mellan gångerna för att få ut mesta möjliga!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Företaget är H-märkt!

Max antal deltagare på kursen: 6 hundar

Antal träffar: 4

Datum: 3/8, 10/8, 17/8 och 24/8

Tid: 18.00 - ca 20.00

Pris: 1600 kr

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge kurs och datum, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålderMer kurser och varianter kommer längre fram.

Valpkurs och hundmöteskurs ligger i pipen. Hör av dig om du är intresserad av dessa kurser eller om du har förslag på andra.
0703-255536

info@hastochhund.com

Björred 150, 46293 Vänersborg