KurserÄntligen är det dags igen! Passa på att göra något kul tillsammans med din hund!Kvällskurs VALPKURS ACCORDING TO HÄST- OCH HUNDSKOLAN, Grupp 2 (Tisdagar 18-20)

På denna valpkurs ligger fokus på inlärning och är ett komplement till traditionella valpkurser (där man tar upp bredare aspekter på hundägande). Med andra ord passar denna kurs både dig som inte gått valpkurs förut men också dig som redan har gått, men vill fördjupa dig.

Kursen är garanterat hundvänlig och korrigeringsfri. Vi jobbar med att LÄRA hunden det vi vill att den ska göra och inte bestraffa den för vad den inte kan.

Fokus ligger på att skapa gravitation mot föraren, vilket är en viktig del i all vardagslydnad.

Vi kommer både praktiskt och teoretiskt gå igenom

- samarbete/relation

- hund/djurmöten

- inkallning

- parkering

- föremålsbyte

- följaövningar

- hantering

- m.m.

Valparna lär sig inte mycket på plats, det är så många intryck att ta in, men det ger en grund och sätter fokus på vad som är viktigt att öva på enligt vårt tycke. Sen får man öva hemma mellan tillfällena.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Företaget är H-märkt!

Max antal deltagare på kursen: 6 hundar

Antal träffar: 4

Tid: 18.00 - 20.00

Datum: 19/11, 26/10, 2/11 samt 9/11

Pris: 1600/hund

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge kursnamn, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålderDagkurs VÅGA MÖTAS (Fredagar 10-12)

Att möta andra hundar, cyklister eller joggare kan vara en pers som hundägare. Ofta hamnar man i en ond cirkel där man spänner sig, vilket gör hunden om möjligt ännu mer upprörd och där hunden börjar reagera tidigare och tidigare. I sin frustration väljer man ofta att ta till korrigeringar i form av koppelryck, "nej" eller att man helt enkelt tar tag i hunden.

Får man det att fungera så kan man få hunden att inte agera utan hålla sig tyst och stilla, däremot består känslan i hunden och kan t.o.m. öka. Vi har lagt locket på men det kokar där under.Om hunden i en situation är belastad av annat så är risken dessutom stor att hunden kommer agera trots "tummen i ögat".

Ett annat sätt att hantera problem vid hundmöten är att ändra hundens associationen till stimulit och på så sätt "skruva ned plattan". Under fyra kvällar kommer vi att gå igenom (teoretiskt och praktiskt) motbetingning, gravitation och kriteriesättning.

Första träffen har vi på kursgården, andra gångerna kommer vi vara "ute i riktiga livet" .

Det krävs att ni tränar mellan gångerna för att få ut mesta möjliga!

Max antal deltagare på kursen: 6 hundar

Antal träffar: 4

Datum: 29/10, 5/11, 12/11 samt 19/11

Tid: 10.00 - ca 12.00

Pris: 1600 kr

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge kurs och datum, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålderKvällskurs TRICKKURS MED KLICKERTRÄNING (DoMoreWithYourDog) Torsdagar 18.00- 20.00

Det är hett just nu att träna trick! Kanske har du hört talas om Do More With Your Dog där du kan uppnå olika titlar!? Jag är certifierad trickinstruktör, CTDI, håller kurser och kan godkänna trick.

Varför ska man träna trick? För att det är KUL!

Och för att det bygger en god relation mellan hund och förare. Hunden blir mer harmonisk om den får hjärnaktivering i form av trick.

Jamen, jag vill ju tävla lydnad eller bruks.... Då är trick ett bra komplement som man gör bara för skoj. Det är lustfyllt och dessutom utvecklar det tränarfärdigheterna, det utan att riskera tävlingsmoment.

Jag är själv en hängiven klickertränare och tycker att bästa sättet att utvecklas som tränare är genom trick.

Hör av dig och du vill hänga med!

Datum: 21/10, 28/10, 4/11 samt 11/11

Tid 18-20

Pris: 1600 kr per hund

Max antal deltagare på kursen: 6 hundar

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge kurs och datum, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålderDagkurs "SPARK-I-RUMPANKURS"/Nose Work II fortsättning (Måndagar 13-15)

Har du redan gått NW II tidigare men som kanske inte tränat så mycket sedan dess och känner dig ringrostig? Kanske behöver du gå en kurs för att komma igång med din träning och aktivering av din hund? Då är detta kursen för dig. Extra fokus kommer läggasvid markering, höga gömmor och fordonssök och om det är något särskilt just DU vill att vi ska kika på.Vi kommer att träna inomhus, utomhus, på behållare och på fordon.

Max antal deltagare på kursen: Max 6 hundar.

Antal träffar: 4

Datum: 1/11, 8/11, 15/11 samt 22/11

Tid: 13-15

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg

Pris: 1600kr/hund

Anmälan: kurs(at)hastochhund.com OBS! Uppge kursnamnoch datum, ditt namn, adress, telefonnummer, hundens namn och ålder


Eftermiddagskurs NOSE WORK I (Måndag 16- 18)

Vill du göra något superkul tillsammans med din hund? Kom och testa Nose WORK! Är din hund ganska busig eller ogillar andra hundar? Det gör inget här. Hundarna tränar en och en och kursen behöver ingen förkunskap eller speciell lydnad av hunden.

Under denna kurs kommer vi att jobba med hundens motivation att söka och att utveckla söksystematik. I början med godis, men vi kommer också att lära in måldoften eukalyptus. Söken kommer att ske inomhus, utomhus och behållare. Vi kommer också att prova på urvalsbana.

Max antal deltagare på kursen: Max 6 hundar

Antal träffar: 4

Datum: 1/11, 8/11, 15/11 samt 22/11

Tid: 16.00-18.00

Pris: 1600/hund

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge kursnamn och datum, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålder


Kvällskurs NOSE WORK 2 (Måndagar 18.30-20.30)

En kurs för dig som redan gått grundkursen och vill träna vidare. Passar också för dig som vill slipa på träningen inför tävling. Under dessa fyra eftermiddagar kommer vi att jobba vidare med hundens motivation att söka och att utveckla söksystematik. Vi kommer att träna inomhus, utomhus, på behållare och på fordon. Vi börjar kika på markering för de som vill.Vi kommer också att introducera doft nummer två, lagerblad.

Max antal deltagare på kursen: Max 6 hundar

Antal träffar: 4

Datum: 1/11, 8/11, 15/11 samt 22/11

Tid: 18.30 -20.30

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg

Pris: 1600kr/hund

Anmälan: kurs(at)hastochhund.com OBS! Uppge kursnamn och datum, ditt namn, adress, telefonnummer, hundens namn och ålder


Kvällskurs SPECIALSÖK FORTSÄTTNING (Tisdagar 18-20)

För dig som redan gått en grundkurs. Här jobbar vi vidare med markeringar, finsök och söksystematik. Vi provar på sök på person och i fordon.

En tuff kurs för dig som gillar precision och noggrannhet.


Max antal deltagare på kursen: 6 hundar

Datum: 15/3, 22/3, 29/3 och 5/4

Tid: 18.00 - 20.00

Pris: 1600 kr/hund

Plats: Häst-och Hundskolan, Vänersborg.

Anmälan: kurs@hastochhund.com OBS! Uppge grundfärdighet och datum, ditt namn, adress, mobilnummer, hundens namn och ålder


Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Företaget är H-märkt!

Mer kurser och varianter kommer längre fram.

Valpkurs och hundmöteskurs ligger i pipen. Hör av dig om du är intresserad av dessa kurser eller om du har förslag på andra.
0703-255536

info@hastochhund.com

Björred 150, 46293 Vänersborg