PÅ GÅNG

Välkommen till oss

AKTIVITETER PÅ GÅNG

KURSPLANEN

 

Just nu är jag "mammaledig" (ny valp i huset) så därför är det lite mindre kurser under hösten. Fler kommer att läggas till efter hand. Välkommen in och kika om det finns någon som passar dig. Kursplanen uppdateras kontinuerligt.

DOFTPROV

Den 21 februari är det dags för doftprov i samarbete med Orust hundägarförening. Gå in på snwk.se och anmäl dig.

INTRODUKTIONSKURS TILL KLICKERTRÄNING 27-28 DEC

– BLI DIN EGEN HANTVERKARE!

 

 

Många är intresserade av klickerträning och många har testat lite sådär men inte riktigt kommit igång. Många försöker snickra beteenden utan att varken ha ritning eller redskap. Det finns också en stor spridning i vad man lägger i begreppet ”klickerträning”.

För att klickerträning ska bli effektiv så måste man förstå. Förstår man hur det fungerar så kan man sedan ta vilket beteende som helst och till och med vilken djurart som helst och köra. Målet är att man ska bli en självständig tränare. Sin egen snickare. Hos oss får ni verktygen.

Efterfrågan har varit hög så nu lägger jag in en introduktionskurs till klickerträning i mellandagarna, 27-28 dec.

 

 

Under dessa två dagar kommer vi att börja från början med vad som är klickerträning och vad som INTE är klickerträning. Vi kommer jämföra med andra träningssätt. Sedan går vi vidare till hur vi kan lägga upp träningen så den blir så effektiv som möjligt. Vi kommer prata om TKFF och ”mappsystemet”. Hur man formar fram beteenden på olika sätt.

 

Och avsluta i hur vi sätter på signal dvs sk ”kommandon” och hur vi baklängeskedjar.

 

Det kommer vara mycket teori, för klickerträning måste man förståelsen hel del för att få utväxling. Men vi kommer naturligtvis att testa på våra hundar och de kommer ge oss feedback på hur vi ligger till . De är de bästa utvärderarna. Här på plats är det primärt inte hunden som ska lära sig något utan det är NI som ska lära er så ni sedan kan lära hunden.

 

Teori 60% Praktik 40% för att ni sedan hemma ska kunna köra till 100%.

Är ni ute efter ett par dagars aktivering av hunden, så är inte detta rätt kurs. Gå då hellre ut och lägg spår, kör nose work eller något liknande.

 

Krav för deltagande:

Inga förkunskaper om klickerträning hos hund och förare krävs, däremot finns det andra krav.

-Din hund måste klara av att sitta i bilen eller i en bur inomhus när vi har teori. Den måste också klara att hålla sig när vi har teori utan att behöva rastas en gång i kvarten. (Dvs. föraren måste klara att separeras från sin hund i upp till 1,5 h åt gången.)

-Hunden ska vara väl rastad. Man tar alltså en rejäl promenad innan kursen börjar så hunden inte är nödig eller frustrerad. Därför börjar vi klockan 10 och håller på till 17 med en timmes lunchpaus mitt på dagen.

-Föraren, och även hund vid behov, måste ha varma kläder så man klarar att vara ute under den praktiska träningen.

 

Max antal deltagare på kursen är åtta.

Pris: 1900 kr ink moms

Fika ingår. Medtag egen mat. Det finns möjlighet att värma i spis och micro.

Om du kommer långväga finns möjlighet till övernattning i delat rum om många vill ha rum och enkelrum om få. Hör av er så snart som möjligt i så fall.

Anmälan: kurs@hastochhund.com

 

 

Behind

THE SCENE

Här ser ni lite av vad vi pysslar med förutom gängse kursverksamhet.

Nose Work på Häst- och Hundskolan.

 

Copyright @ All Rights Reserved